Tags

, , , , , ,

Poster curs (2)Dacă mă întrebaţi pe mine, un biet cronicar din ale artelor meandre, cine e această minunată zână a bunătăţilor cu flori n-am să vă pot spune decât atât, că e întradevăr o zână.

Dincolo de cortina acestui minunat profil, se află cu adevărat o creatoare a frumosului gustos, frumos ce ne deschide meniul cinematografic cu tandemul nou-tradiţie din Julie and Julia, cu bucuria simţurilor a la Ratatoille, curajul inventării dintr-un Le Chef şi nu în ultimul rând, învăţarea prin joc ca în recentul şi faimosul Război în bucătărie cu Helen Mirren. Aşa aş putea să vă asezonez cinematografic ideea Romanei Rista, creatoarea brandului T’Arte, dar ar fi prea puţin pentrua descrie minunile ce se petrec la cursurile unei astfel de zâne a frumosului gustos. Despre ea se ştie că e cea care creează  cele mai rafinate tarte din cele mai parfumate flori şi arome iar serile în care eşti părtaş la un astfel de feeric-show al papilelor gustative, devin amintiri cu gust parizian şi arome neaoşe şi curajoase.

În cadrul proiectului Arte şi Tarte, Romana Rista a lansat în 2014 două colecţii de T’Arte: Colecţia T’Arte Maria Tănase şi Colecţia Tarte Fata Care Găteşte Cu Flori Toamnă-Iarnă FW 2014 la Muzeul Naţional de Artă Contemporană în cadrul celui mai prestigios eveniment de modă Avanpremiere. Romana are în pregătiri pentru la toamnă lansarea a două colecţii unice: Colecţia T’Arte Audrey Hepburn si Colecţia Tarte Fata Care Găteşte Cu Flori SS ’15 anticipand tendintele Primăvară-Vară 2015. Este de asemenea cunoscută pentru conceptele de catering creativ şi pentru lansarea unor evenimente-concept de elită cu notorietate în piaţă: Seara de Bucate cu Fata Care Găteşte cu Flori (din octombrie 2012) şi Drumul Vinului cu Fata Care Găteşte Cu Flori.

Romana Rista ne invită  la Bucureşti, pe parcursul întregii luni august, mai exact pe 20,24, 27 si 31 august, să învăţăm alături de ea cum e să creezi cele mai minunate tarte şi bunătăţi din puţine, neştiute arome şi flori, bunătăţi simple şi gustoase de până şi cel mai vestit patiser francez ar deveni verde-praz de invidie.

 

This slideshow requires JavaScript.

Campania T’Arte Fata Care Gateste cu Flori a fost realizată împreună cu echipa formata din:

Alin Gălăţescu- Art Director

Luminiţa Popescu – Foto

Simona Semen – Vestimentaţie

Alina Predoiu – Bijuterii

Romana Rista- Creator de tarte

 

“Cursul pe care-l  propun este o întoarcere la valori, la TRADIŢIE, la gătitul acasă cu ingrediente simple şi de sezon. Este o experienţă unică şi practică, pe care nu o vei regreta ori de cate ori vei dori să pregăteşti singur/ă acasă tarte delicioase cu stil . Lucrurile sunt chiar simple. Regulile de patiserie nu s-au schimbat mult din secolul al XIX-lea, de la Careme încoace, iar Franţa va fi mereu reper în patiserie şi deschizătoare de drumuri. La cursul de T’ARTE vei descoperi o artă culinară cu reţete clasice pe care şi tu poţi să le urmezi, dar şi infinite gusturi contemporane cu care îi tu poţi surprinde mereu pe cei dragi. Pentru ca T’Arta pe care o pregăteşti la curs o vei putea lua acasa şi împărţi cu cei apropiaţi. Şi apoi trebuie să fii pasionat! Pentru ca tartele să fie fermecate de creatorul lor”  ne spune Romana Rista, creator de T’ARTE.

Când citeşti o astfel de prezentare mai că îţi vine să-ţi iei papilele gustative la drum şi să ajungi cât mai repede la unul din cursurile cu pricina. Şi cum, din păcate nu mai avem decât o jumătate de lună august în care ne putem bucura de astfel de seri cu  armonii savuroase alături de Fata care Găteşte cu Flori, vă sugerez să vă faceţi cât mai curând rezervări deoarece locurile sunt limitate.

Atelierele au loc în Bucureşti şi se desfăşoară pe durata a patru, respectiv cinci ore, în fiecare miercuri, de la 18:00 şi în fiecare duminică, de la 14:00.  Înscrierile la curs se fac exclusiv la adresa de email debucate@gmail.com. Preţul/modul de curs este de 250 lei/participant, 150 lei/însoţitor.

Calendarul lunii august la Bucureşti:
Duminica, 17 august, de la 14:00

Miercuri, 20 august, afterwork, de la 18:00
Duminica, 24 august, de la 14:00

Miercuri, 27 august, afterwork, de la 18:00
Duminica, 31 august, de la 14:00

În curând Cursurile de patiserie si stil vor fi disponibile şi în Timişoara.

Pentru informatii suplimentare o puteti contacta debucate@gmail.com,

(+4) 0721 984 782

http://www.facebook.com/FataCareGatesteCuFlori

Vă învit cu drag la un altfel de eveniment gastronomic ce vă va bucura nu numai gustativ ci şi vizual cu beaticele T’arte alături de Fata care Găteşte cu Flori! 😉

Advertisements